Plat dak plaatsen: kies je voor EPDM rubber of roofing?

Laat je adviseren door dakwerker Alain De Jaeger over de keuze dakbedekking

Is je plat dak dringend aan een opfrisbeurt toe – of wil je een nieuw plat dak laten plaatsen? Dan moet je goed nadenken over welke dakbedekking optimaal is voor jouw dak én budget. Zo heb je de keuze uit EPDM rubber of roofing. Tal van dakwerkers bieden beide materialen aan, maar uiteindelijk beslis jij welk type dakbekleding op je nieuwe plat dak geplaatst wordt. EPDM rubber kan in één stuk gelegd worden maar meestal gebeurt dit niet en wordt het in verschillende banen gelegd. Wij werken meestal met EPDM rubber van Master Systems, deze rubber heeft een doek verlijmd op de achterzijde van de rubber om het krimpen en uitzetten van de rubber tegen te houden.Een gewone rubber heeft deze doek niet en moet bij het verlijmen ook nog eens mechanisch bevestigd worden rondom de randzone en rond koepels en schouwen.


Deze twee bekende dakbekledingsmaterialen hebben elk hun unieke voordelen. Welke dakbedekking plat dak kies jij?

Laat je adviseren door dakwerker Alain De Jaeger over de keuze dakbedekking

Is je plat dak dringend aan een opfrisbeurt toe – of wil je een nieuw plat dak laten plaatsen? Dan moet je goed nadenken over welke dakbedekking optimaal is voor jouw dak én budget. Zo heb je de keuze uit roofing en EPDM. Tal van dakwerkers bieden beide materialen aan, maar uiteindelijk beslis jij welk type dakbekleding op je nieuwe plat dak geplaatst wordt.

Deze twee bekende dakbekledingsmaterialen hebben elk hun unieke voordelen. Welke dakbedekking plat dak kies jij?Wat is EPDM?

EPDM is een elastisch dakrubber, dat in één stuk op je dag wordt gelegd. Er zijn dus geen naden, wat het risico op vochtinsijpeling stevig vermindert. Het heeft een levensduur van minstens 50 jaar en is uitstekend bestand tegen alle weersinvloeden. EPDM staat voor ethyleen, propyleen, dieen en monomeer.


Voordelen van EPDM
- Geen naden, dus altijd waterdicht
- Lange levensduur
- Zeer elastisch
- Uv-bestendig
- Wortelvast: perfect voor groendaken
- Kan over versleten roofing geplaatst worden: ideaal voor renovatie


Wat is roofing?

Roofing – ook wel bitumen genoemd – is een vaste waarde op platte daken. Maar ook op licht hellende daken kan dit materiaal gebruikt worden. Bitumen is een combinatie van aardolie met polyester of glasvlies. Doorheen de jaren werd dit materiaal steeds elastischer en dus duurzamer, zonder daarom duurder te worden.


Voordelen van roofing
- budgetvriendelijker dan EPDM
- waterdicht en vochtbestendig
- duurzaam, want grotendeels gemaakt uit gerecycleerde materialen
- snel en makkelijk te plaatsen en te herstellen
- eenvoudig na te isoleren: isolatie kan van buitenaf op roofing geplaatst worden


Neem contact op
De Jaeger Alain plaatst jouw dak in de regio Gent, Destelbergen en Oostakker. Laat je adviseren over de keuze dakbedekking: roofing of EPDM. Contacteer Alain De Jaeger!

0
Feed

Schrijf een reactie